Diege Armando Maradona er død

En af verdenshistoriens største fodboldspillere, argentinske Diego Armando Maradona, er død af et hjerteanfald.

Maradona huske af mange for sin enorme aktie i Argentinas verdensmesterskab i 1986 i Mexico. Den VM-slutrunde hvor Danmark deltog for første gang. De blev dog også til VM-sølv i 1990. Her var Maradona dog plaget an skade.

Argentineren voksede op i et slumkvarter udenfor Buenos Airos. Han debuterede som 15-årig for Argentinos Juniors’ førstehold. I 1982 kom han til FC Barcelona og indledte dermed sine elleve år i europæisk fodbold. Størst succes fik han hos Napoli, hvor han blandt andet vandt to italienske mesterskaber i henholdsvis 1987 og 1990. Han spillede 259 kampe for Napoli og scorede 115 mål.

Flere gange blev Maradona testet positiv for doping, og han har haft et stor kokainforbrug.

Efter den aktive karriere havde Maradona en tvivlsom trænerkarriere. Blandt andet var han i en periode argentisk landstræner.

Diego Maradona blev 60 år.