Motionscykelteam donerer 24 millioner kroner

Selvom coronapandemien satte en stopper for Team Rynkebys årlige cykeltur til Paris, forhindrede virussen ikke velgørenhedscykelholdet i endnu engang at træde i pedalerne i den gode sags tjeneste.

Godt 900 danske motionscykelryttere og 225 hjælpere kørte denne sommer rundt i Danmark med Team Rynkeby og sikrede således et nyt, stort indsamlingsresultat for børn med kritiske sygdomme.

Lørdag overrakte Team Rynkeby Fonden intet mindre end 18.255.499 til Børnecancerfonden og 5.579.325 til Børnelungefonden. Det giver et samlet indsamlingsresultat på 23.834.824, hvilket dermed overgår sidste års donation på 20.011.926 kroner.

“Årets indsamlingsresultat er simpelthen så imponerende. Vi har hele sæsonen været udfordret af coronapandemien og alligevel lykkes det vores deltagere med jernvilje og stort engagement at skabe et så fantastisk resultat. Fællesskabet har sejret denne sæson, og på turen rundt i Danmark er vi blevet mødt med så meget begejstring og positiv energi. Årets sæson overgår vores vildeste forventninger”, siger Jesper Bjerg, landechef for Team Rynkeby Danmark.

Penge til kræftforskning

Hos Børnecancerfonden skal de mange penge fra Team Rynkeby Fonden være med til at sikre de fortsatte fremskridt for børn med kræft.
“Vi er enormt taknemmelige for at modtage endnu en flot donation, som gør en forskel for børn med kræft. Team Rynkeby Fondens trofaste støtte har været med til at skabe solide resultater. For 50 år siden døde halvdelen af børnene, men nu overlever seks ud af syv, hvilket jo er et stort fremskridt. Desværre er prisen for den øgede overlevelse, at halvdelen af de børn, som overlever, lever med senfølger af deres forløb, så vi er bestemt ikke mål, og derfor er de her donationer fortsat så vigtige”, lyder det fra Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Donationen til Børnelungefonden stammer fra Team Rynkebys årlige skoleløb, hvor 46.000 elever fra 179 skoler kort før sommerferien løb til fordel for lungesygebørn.

“Donationen giver for alvor vind i sejlene her hos Børnelungefonden. Konkret betyder det, at vi igen kan dele midler ud til livsvigtige forskningsprojekter til fordel for børn og unge med kritiske lungesygdomme. Det betyder bedre behandlingsmuligheder i fremtiden, men også at vi nu og her blandt andet kan lave familiedage og fortsætte vores rådgivning. Corona har i den grad været hård ved vores familier, så denne donation og de muligheder, der medfølger, tænder lys efter lang tids mørke”, siger Anne Brandt, direktør hos Børnelungefonden.

Udover indsamlingsarbejdet til de to organisationer i Danmark har Team Rynkeby Fonden også samlet penge ind til kritisk syge børn i Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island, Tyskland og Schweiz. Samlet set kan Team Rynkeby Fonden i år overrække 72.495.621 kroner til børn med kritiske sygdomme.