Caleb Ewan: Min drøm er gået i opfyldelse

25-årige Caleb Ewan har siden juniortiden været regnet som en kommende sprinterstjerne. Onsdag slog han så sin stjernestatus fast ved at vinde karrierens første Tour de France etape.

“Min første drøm var at blive professionel, den anden drøm var at køre Tour de France og det ultimative ønsker at selvfølgelig at vinde en etape”, lød det efterfølgende fra Tour-debutanten.

“Indtil i dag har jeg været med i alle massespurterne, men missede sejren et par gange. Hvis man er i stand til at tage sejren i femte forsøg er glæden, lettelsen og de andre ord jeg kan komme på meget intens”, lød det videre fra australieneren, der tidligere har vundet tre etaper i Giro d’Italia.

“Det kræver meget karakter at tage fra Australien til Europa og tage helt vejen til den absolutte top af international cykelsport. Men denne sejr har jeg taget dette skridt”, uddybede Ewan, der måtte forlade en nyfødt datter for at tage til tour de France.

Ewan, der kører for det belgiske Lotto Soudal vandt ellevte etape i årets Tour de France foran hollandske Dylan Groenewegen og italienske Elia Viviani.