Færøsk roer udtaget til OL

Danmarks Olympiske Komité har udtaget roeren Sverri Nielsen til De Olympiske Lege i Tokyo 2021.

 Sverri Nielsen vandt i oktober måned EM i roning i singlesculleren (M1x). Nu krydres et stærk efterår med en OL-billet. DIF’s bestyrelse og Danmarks Olympiske Komité har nemlig udtaget Sverri Nielsen til De Olympiske Lege i Tokyo 2021.

Sverri Nielsen har været en del af det danske rolandshold og den absolutte verdenstop i roning i et stykke tid, men det er første gang, at den 27-årige færing skal prøve kræfter med verdens største idrætsbegivenhed.

”Jeg er mega glad for, at det nu er bekræftet, at jeg er udtaget til OL. Det bliver helt sikkert en stor og anderledes oplevelse, og jeg glæder mig utroligt meget til at repræsentere Danmark og Færøerne i Tokyo,” siger Sverri Nielsen. Han er er født og opvokset på Færøerne, men har siden 2011 boet i Bagsværd i Danmark, hvor han har satset på en karriere i singlesculleren.  

Med flere internationale medaljer i bagagen vil mange sikkert holde et ekstra øje med Sverri Nielsen, når medaljerne skal fordeles i Japan. Men Sverri Nielsen ser nødvendigvis ikke sig selv som olympisk medaljefavorit.

”Jeg ville selvfølgelig ikke bruge så meget tid og energi på det her, hvis jeg ikke altid gik efter at vinde. Det gør jeg selvfølgelig, men når det så er sagt, så er OL en kæmpe og hel speciel begivenhed, hvor alt kan ske. Og der er mange utroligt stærke navne, der vil kæmpe med om medaljer, så det bliver svært.”

Med udtagelserne består det danske OL-hold nu af 17 atleter. Få overblikket på www.OL.dk.