Danmarks største cykelløb aflyses

På trods af den nye placering i den internationale cykelunions kalender primo september betyder manglende klarhed over sundhedssituationen og myndighedskrav, at Danmarks Cykle Union ser sig nødsaget til at aflyse årets udgave af Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed.

Beslutningen har store sportslige og økonomiske konsekvenser for dansk cykelsport, men i sidste ende kommer samfundssind og ansvarlighed før alt andet, fastslår Danmarks Cykle Unions direktør, Martin Elleberg Petersen.

“Det har selvfølgelig været en meget svær beslutning, fordi det har så stor betydning for dansk cykelsport og rammer en lang række interessenter, men sikkerheden og sundheden for vores ryttere, de frivillige, fans og befolkning kommer altid i første række”, siger Martin Elleberg Petersen.

PostNord Danmark Rundt skulle oprindeligt have været kørt 11. – 15. august 2020. Tirsdag offentliggjorde UCI den reviderede løbskalender, hvor PostNord Danmark Rundt var indplaceret 1. – 5. september 2020. Dette bliver altså ikke tilfældet.