Rugbyhold fra Tonga strandet i New Zealand

Coronakrisen og faren for COVID-19 har mange konsekvenser rundt omkring i verden. Også for sportsfolk. Et eksempel på dette er at rugby-holdet fra Tonga er strandet i New Zealand. Det skriver The Guardian.

Holdet, der i alt består af 29 personer, kom til New Zealand den 3. marts, og have planlagt et ophold på en måned, hvor de skulle spille en række rugbykampe. Efter halvanden uges ophold brød coronakrisen for alvor ud, og holdet købte flybilletter hjem til Tonga. I lufthavnen fik holdet dog besked om at grænserne til Tonga var lukket, og at der ikke måtte lande fly fra andre lande. Siden har de boet på gulvet i en kirke i Auckland.

Og for dem, der ikke har helt styr på geografien: Tonga er et land i Oceanien, der ligger syd for Samoa og øst for Fiji. Landet består af 177 øer, hvoraf 36 er beboede. Fra 1970 har det været et selvstændigt land. Tidligere var det et britisk protektorat.