Store økonomiske problemer på polsk World Tour team

Sponsoren bag det polske World Tour team, sko- og taskeproducenten CCC, er ramt af store økonomiske problemer. Dette grundet coronakrisen, der har ramt det meste af verden.

“Vi kæmper for vores virksomhed”, udtaler Dariusz Miłek, der er grundlægger af CCC, og i øvrigt Polens fjerderigeste person, til websites Rowery. Milek forklare videre, at det vil være amoralsk at fyre medarbejdere samtidig med at sponsoratet af cykelteamet fortætter.

“Vi har kontrakt for i år og næste år. Men vi må trække os med lavest muligt omkostning, da cykelsporten ikke giver os den promovering vi er blevet lovet. Vi har ikke 265 dages cykelløb på Eurosport. Giro d’Italia er aflyst, Tour de France er usikkert. Så det giver ikke mening at investere i et sponsorat, da vi ikke har nogen fordel ud af det”, forklarer Dariusz Miłek.

Teamets største profil, belgiske Greg Van Avermaet, har udtalt at rytterne er åbne overfor en nedskæring på løn. “Vi må være loyale til vores sponsorer og støtte dem”. En lønnedgang på 80 procent er blevet nævnt som en mulighed af flere medier.

Det nuværende CCC team opstod som fusion af det schweiziske BMC Racing og det polske CCC-Sprandi-Polkowice team. Fra 2019 har de været en del af World Tour’en.

Van Avermaet, der er olympisk mester fra Rio 2016, er teamets største stjerne. Blandt andre profiler kan nævnes italienske Matteo Trentin, belgierne Serge Pauwels ogNathan Van Hooydonck, tyske Simon Geschke og tyske Simon Geschke.