Fodboldstjerne sætter fokus på undertrykkelse af muslimer i Kina

Arsenal-spilller Mesut Özil har i et opslag på Instegram sat fokus på de hårde kår som det muslimske mindretal uighurerne har i det nordlige Kina. Özil skriver, på tyrkisk, at der foregår ekstrem undertrykkelse, at koraner bliver brændt, at moskeer bliver nedbrændt, at mænd bliver tvunget i lejre og at kvinder bliver tvunget til at gifte sig med kinesiske mænd.

Uighurere er et folkeslag, der lever i provinsen Xinjiang Uighur Autonome Region, der også kendes under betegnelsen Østturkistan. De er Sunni-muslimer, og der findes ca. 8 millioner i Kina, men også store gruppe i nabolandene. Området er aflukket for omverden, og der kommer få oplysninger ud derfra.

Se indlægget, på tyrkisk i nedenstående.

Vis dette opslag på Instagram

#HayırlıCumalarDoğuTürkistan ??

Et opslag delt af Mesut Özil (@m10_official) den