Hvidovre Ishockey Klubs kvindehold scorer endnu en canadisk trænerkapacitet

Én canadisk kvindelige ishockeystjerne er ikke nok for Hvidovre Ishockey Klubs ambitiøse kvindehold. Det er nemlig lykkedes at få den anerkendte canadiske ishockeyspiller Mackenzie MacNeil til den københavnske ishockey klub som spillende assistenttræner i samarbejde med den nyligt ansatte canadiske cheftræner, Tatiana Rafter, som blev annonceret i sidste uge.

Den 23-årige Mackenzie MacNeil er en succesfuld professionel canadisk ishockeyspiller. Hun spillede sidste år i den professionelle kvindelige, nu hedengangne CWHL-liga, i Canada. Mackenzie har som cheftræner Rafter taget turen hele vejen fra college-ishockey til professionel ishockeyspiller, hvor hun sidste sæson tørnede ud for CWHL-klubben Toronto Furies. Mackenzie har gennemført 4 års collegeuddannelse på University of Vermont.

Den nye assistenttræners job bliver at træne og udvikle Hvidovres kvindelige ishockeyspillere i samarbejde med cheftræner Tatiana Rafter. MacNeil vil ligeledes indgå i den sportslige ledelse af klubbens kvindehold. Ud over rollen som assistenttræner får Mackenzie en hovedrolle på isen, hvor hun som spiller skal gå forrest og inspirere resten af holdet med sin canadiske ishockeykultur og spillestil.

Mackenzie MacNeil havde andre kontrakttilbud, men heldigvis faldt valget på Hvidovre Ishockey Klub, da muligheden for samarbejde og spil under cheftræner Rafter vejede tungt i overvejelserne og sidst men ikke mindst på grund af Hvidovre Ishockey Klubs store og spændende kampprogram.

Formanden for Hvidovre Ishockey Klub, Henrik Thomsen, lægger ikke skjul på, at cheftræner Rafters rekruttering af endnu en canadisk kapacitet som MacNeil er et stort scoop, og han glæder sig over at det er lykkedes klubben, at få endnu en så anerkendt canadisk kvindelig ishockeykapacitet til Danmark som spillende assistenttræner for landets mest succesfulde kvindelige ishockeyhold. ”Der er ingen tvivl om, at også Mackenzie vil blive en kæmpe rollemodel og stor inspirator til træning og i kampe for vores unge kvindelige ishockeyspillere. Hun er en enorm kapacitet, og vi glæder os til samarbejdet”, udtaler Henrik Thomsen.

Dansk kvindeishockey er inde i en rivende udvikling, og det skyldes ikke mindst Hvidovres benhårde satsning på udvikling af pige- og kvindeishockey igennem de sidste år. For at få optimal konkurrence spiller Hvidovres elitekvinder både i den danske liga, i den svenske div.1 Syd for kvinder ”DamEttan Södra” og i den internationale EWHL – European Women’s Hockey League med deltagelse af de bedste europæiske kvindehold uden for Rusland og Sverige bl.a. Ungarn, Østrig og Kasakhstan.

Mackenzie MacNeil er yderst tilfreds med aftalen og muligheden for at kombinere træner- og spillerrollen og glæder sig kolossalt til at møde kvinderne fra Hvidovre, når hun har første træningspas i Allan Villadsen Ishockey Arena tirsdag den 3. september. Sammen med den nye cheftræner ser hun frem til at bidrage med sin store internationale ishockeyerfaring og til at sætte sit præg på den danske ishockeyklub.