Gilberts sejr var nr. 700 for Deceuninck – Quick-Step

Da Philippe Gilbert søndag vandt udgave nr. 117 af Paris-Roubaix vandt det samtidig sejr nr. 700 til teamet, der for tiden hedder Deceuninck – Quick-Step.

Deceuninck – Quick-Step er om noget teamet, der historisk har domineret de store klassikere. Og søndag fik det belgiske team da også fire ryttere i top-10. Den belgiske mester Yves Lampaert blev nr. tre, franske Florian Sénéchal nr. seks og tjekkiske Zdenek Stybar nr. otte. For sidstnævnte var det sjette top-10 placering i Paris-Roubaix.

Det belgiske team har nu vundet 19 af cykelsportens monumenter.

“Jeg var skuffet efter Flandern Rundt, men fik trænet og rettet fokus på Roubaix. Jeg startede løbet med stort pres på mig, da jeg var så motiveret til at komme videre efter sidste søndags skuffelse. Det er svært at tro, hvad jeg har opnået i dag. Det er noget virkeligt specielt, og det vil tage nogle dage for jeg forstår det”, forklarede Philippe Gilbert efterfølgende.

Gilberts sejr var nr. fem for den 36-årige belgier i et af cyklingens monumenter. Gilbert har vundet Lombardiet Rundt i 2009 og 2010, Liége-Bastogne-Liége i 2011 og Flandern Rundt i 2017. Belgieren mangler nu blot Milano-Sanremo for at have vundet alle monumenter.