Ny mand i spidsen for det danske OL-hold

Søren Simonsen skal være chef de mission i DIF og får olympisk debut, når Danmark skal til OL i Tokyo 2020.

Om præcis 478 dage tændes ilden på det olympiske stadion i Tokyo, som symbolet på at OL er i gang. Chefen for den danske OL-delegation – eller chef de mission, som det hedder på olympisk – bliver Søren Simonsen, der er ansat som ny teamleder med olympisk ansvar i Team Talent og Elite i DIF.

Søren Simonsen overtager jobbet efter Morten Rodtwitt, som var ansat i DIF i 11 år og blandt andet var dansk chef de mission under Rio-legene i 2016. Morten Rodtwitt er blevet generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

”Det er med armene løftet højt over hovedet, men også med en vis portion respekt og ydmyghed, at jeg går til opgaven som teamleder i Team Talent og Elite i DIF. Jeg glæder mig helt vildt til at skulle sætte mit præg på talent- og eliteudviklingen i Danmark, og så ser jeg naturligvis frem til de mange spændende og udfordrende opgaver, som der ligger i opgaven som chef de mission for det danske OL-hold,” siger Søren Simonsen.

Søren Simonsen bliver leder for et team bestående af seks personer, som i samarbejde med Team Danmark og specialforbundene arbejder med talent- og eliteudvikling i dansk idræt.