Cykel-VM for jounalister skal afvikles på Fyn

I 2020 skal Fyn nemlig være værter for journalisternes VM i cykling. Faaborg blev valgt efter tæt opløb med den legendariske racerbane Nürburgring i Tyskland. Værtskabet skal ses som en del af paraplyen Bike Island Fyn.

World Press Cycling Championships tiltrækker normalt ca. 150 meget forskellige journalister fra hele verden – lige fra sportsjournalister, der normalt står bag kamera og notesblok ved det rigtige VM i cykling til fag- og nyhedsjournalister med passion for cykling. VM’et på Fyn kan dog vise sig at have en helt særlig attraktionsværdi, hvis det lykkes at trække Tour de France-starten til Danmark i 2021, hvor Fyn i givet fald vil være målby for 2. etape. 

Arrangementet skal afvikles den 20. til 23. august 2020 med havnepladsen i Faaborg som udgangspunkt.