Dansk landshold blandt VM-favoritterne

Når der den 24. – 28. oktober 2018 afvikles VM i fodtennis i Frankrig for kvinder og herrer, er det med Danmark blandt favoritterne.

Efter sidste års EM-medaljer er der store forventninger til især de danske kvinder ved årets VM. ”Vi nåede EM-finalen i mix-double sidste år og fik derudover flere bronzemedaljer, og der er derfor naturligt store forventninger til vores spil ved det kommende VM”, siger anfører for kvindelandsholdet, Camilla Friberg.

Herrerne spillede sig på fornemmeste vis ind i top otte ved EM 2017. I år vil det danske landshold have to debutanter med på holdet, nemlig to tidligere ligaspillere i fodbold, Camilla Simonsen og Lisa V. Borchert. De to piger skal styrke holdet i kampen om medaljer. Ligeledes har sidste års EM-debutant, Christian Norring, igen spillet sig på holdet, efter et år med intens træning. Hele holdet har trænet hårdt mod slutrunden, så det bliver spændende, om Danmark kan spille op med de mere erfarne lande.
Klar dansk målsætning

”Kvinderne er forsvarende VM-sølvvindere fra 2016, og skal ganske enkelt nå finalerne”, siger landstræner Anders Schak Bossen, der dog godt er klar over at de rumænske storfavoritter bliver rigtig svære at slå. ”Herrerne skal gerne forbedre deres seneste placering og gerne ende i top 6”, fortsætter Anders Schak Bossen.

Den danske trup
Ved VM spilles der i disciplinerne: kvinde-single, kvinde-double, kvinde-triple, herre-single, herre-double, herre-triple, samt mix-double og mix-triple.
Den danske trup består af følgende spillere:
Kvinder: Anna A. Friberg, Camilla Friberg, Camilla Simonsen og Lisa V. Borchert
Herrer: Christian Norring, Henrik A. Friberg, Jonas Lindberg og Morten A. Hyllested.