Tolv danske talenter med ved ungdoms-OL i Buenos Aires

Når den olympiske ild tændes den 6. oktober som symbolet på, at ungdoms-OL i Buenos Aires sættes i gang, bliver det med deltagelse af tolv danske atleter i otte idrætsgrene.

Det er tredje gang i historien, at der afholdes Youth Olympic Games, når den argentinske hovedstad Buenos Aires er OL-vært fra den 6.oktober til den 18. oktober 2018. Både legene i Singapore i 2010 og i kinesiske Nanjing 2014 havde dansk deltagelse, og de røde og hvide farver bliver også vist frem ved det kommende ungdoms-OL.

”Det danske hold til ungdoms-OL kommer til at bestå af 12 unge og håbefulde talenter fra otte idrætsgrene. Som altid til olympiske events går danske atleter på banen for at vinde, men modsat de voksnes OL, så er det ikke medaljer, der er målet med den danske deltagelse,” siger chef de mission for det unge danske OL-hold, Mikkel Sansone Øhrgaard, og fortsætter: ”De 12 danske atleter er primært med for at lære og for at få motivation til at ville endnu mere på den sportslige scene i fremtiden. De skal kæmpe mod hele den internationale ungdomselite i en olympisk event, som byder på åbnings- og afslutningsceremonier, en brændende OL-ild og 32 idrætsgrene, som afvikles på samme tid. At deltage i en multisportsevent af den kaliber er noget, som giver erfaring, og forhåbentlig tændes der en olympisk ild, der vil brænde i alle de danske atleter med et håb og en drøm om deltagelse ved de voksnes OL – måske allerede i Tokyo i 2020.”

Tolv danskere i otte idrætsgrene
Fælles for de 12 atleter på det danske hold er, at de er mellem 15 og 18 år. Det er nemlig kravet for at kunne stille op til ungdoms-OL, og derudover skal atleterne have kvalificeret sig via forskellige konkurrencer.
Med på det danske holdkort er blandt andre den 17-årige golfspiller Nicolai Højgaard, der er nykåret verdensmester for hold og individuel europamester. Begge titler er vundet på seniorniveau, selvom Nicolai Højgaard stadig er ungdomsspiller. Desuden stiller Danmark med Stephanie Grundsøe, der er dobbelt VM-sølvvinder i skydning for hold på seniorniveau og den talentfulde MTB-kører Alexander Young, der vandt VM-bronze for hold for få uger siden.

De danske atleter er:

Tazana Mikkel Kamanga-Dyrbak, atletik (200 m.)
Alexander Young, cykling
Jacob Hindsgaul Madsen, cykling
Sofie Heby Pedersen, cykling
Mie Saabye Madsen, cykling
Jonas Winterberg-Poulsen, fægtning
Anne Wennerwald Normann, golf
Nicolai Højgaard, golf
Laura Lyck Artmann Larsen, karate
Thomas Kjelgaard Lolholm Jensen, roning
Stephanie Laura Scurrah Grundsø, skydning (riffel)
Sif Nikoline Bendix Madsen, triatlon

Ungdoms-OL minder på mange måder om ’de voksnes OL’. Det er en multisportsevent, der foregår over 12 dage med 32 idrætsgrene og 36 discipliner på programmet og med deltagelse af 3.998 atleter fra hele verden.

Når legene åbnes den 6. oktober, så tændes den olympiske ild, som brænder frem til afslutningsceremonien den 18. oktober.

I 2014 vandt Danmark fem medaljer ved ungdoms-OL i Nanjing, mens det blev til tre medaljer ved det første ungdoms-OL i historien i Singapore i 2010.