Kajak

Tredobbelt OL-medaljevinder udtaget til legene i Paris

Tre OL-medaljer, ni VM-medaljer og otte EM-medaljer. Kajakroeren Emma Aastrand Jørgensens meritter taler for sig selv. Nu har DIF, som er Danmarks Olympiske Komité, udtaget Emma Aastrand Jørgensen officielt til den danske OL-trup frem mod Paris 2024, hvor hun vil deltage ved OL for tredje gang. Den danske kajakroer glæder sig til at tage til OL med en masse rutine og erfaring i bagagen.

”Jeg har udviklet mig meget siden mit første OL i Rio i 2016. Jeg er blevet ældre, og jeg har lært en masse om at træne og konkurrere. Udover erfaring tager jeg også en masse oplevelser, følelser og minder med. Min far og søster og mine veninder var med i Rio, og det var fantastisk at dele så stor en oplevelse med dem. Hele min familie tager med til Paris, og det betyder meget for mig. Muligheden for at vinde en medalje er der helt sikkert. Jeg vil rigtig gerne vinde guld, men det er jeg jo ikke den eneste, der vil. Så nu handler det om en masse træning og om at være så godt forberedt som muligt. Det er jo vildt motiverende at få chancen for at vinde en medalje og stå på podiet i Paris,” siger Emma Aastrand Jørgensen.

28-årige Emma Aastrand Jørgensen er udtaget i 500 m K1, hvor hun har vundet medalje ved de to seneste OL og senest vandt sølv ved VM i 2023. Siden det store gennembrud med sølv ved OL i 2016 har Emma Aastrand Jørgensen været en fast del af den absolutte verdenstop, og hun er blandt Danmarks største medaljehåb, når det går løs ved legene i Paris.