Fodbold

Fra cykelteam til fodboldklub

Flere belgiske og hollandske medier skriver, at Merijn Zeeman, der teknisk direktør og sportsdirektør på Jonas Vingegaards Visma-Lease a Bike skal være direktør i fodboldklubben AZ Alkmaar.

Merijn Zeeman skal dog, ifølge blandt andet Wielerflits, fortsat arbejde med cykelteamet i årets Tour de France, hvor Vingegaard skal forsøge at vinde sit tredje Tour de France.

AZ Alkmaar har vundet den hollandske liga to gange. Første gang i sæson 1980/81 og igen i sæson 2008/09. Efter første mesterskab spillede de sig også i UEFA Cup-finalen, som de dog tabte til engelske Ipswich Town. Tre gange har klubben vundet pokalturneringen i Holland. AZ Alkmaar har hjemmebane på AFAS Stadion, hvor der plads til 17.000 tilskuere. Den første dansker, der spillede i AZ Alkmaar var Kristen Nygaard, der var der fra 1973 til 1982. Siden har blandt andre også Kenneth Perez spillet hele syv år i klubben.