CurlingTopnyheder

Fødte den 5. januar. Er til Curling-VM nu

De danske curling-kvinder med skipper Madeleine Dupont i spidsen spiller lige nu VM i Canada. Madeleine Dupont fødte 5. januar en lille søn, og med støtte fra Team Danmarks nye familiestøtteordning har hun mand og baby med til VM.

”At have min mand og baby med betyder, at jeg overhovedet kan deltage ved VM. Havde de ikke kunne tage med, havde jeg heller ikke,” siger Madeleine Dupont.

Madeleines VM-deltagelse hang i en tynd tråd, da hun blev gravid og havde termin mindre end tre måneder før turneringen. Men ved dette VM er der udover medaljer også vigtige kvalifikationspoint til OL i 2026 på spil, og derfor gik Madeleine Dupont benhårdt efter at nå at blive VM-klar. Med støtte fra Team Danmarks nye familiestøtteordning fik hun strikket en løsning sammen, så hun har sin mand og deres lille søn med til VM og dermed har mulighed for at deltage.

”Vi bor alle tre på værelse sammen, og jeg bruger den sparsomme tid, der er mellem kampene på at restituere og tage lur med drengene. Det er en udmattende turnering med rigtig mange kampe på kort tid, så man har virkelig behov for ro til at komme ned i gear, når man ikke er på isen,” siger Madeleine.

Madeleine Dupont er en af de første atleter, der får støtte igennem Team Danmarks familiestøtteordning, der blev etableret i februar bl.a. via midler fra finansloven, der giver et løft til Team Danmarks økonomi til og med 2027.

”Familiestøtteordningen er lavet netop for at hjælpe atleter, der får børn undervejs i deres elitesportskarriere og derfor kommer i en ny situation, der indebærer nogle ændrede vilkår. Det skal ikke stå i vejen for fortsat at kunne forfølge sportslige mål og drømme, og Madeleines situation er et rigtig godt eksempel, hvor vi med relativt få dedikerede midler kan gøre det muligt for ikke bare hende, men hele holdet, at stille op ved VM og kæmpe med om medaljer og vigtige OL-kvalifikationspoint,” siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.