BoksningTopnyheder

Dansk bokser udtaget til OL i Paris

Danmarks Idræts Forbunds bestyrelse har udtaget bokset Nikolai Terteryan til OL i Paris i 2024, og for Danmarks første OL-bokser siden 2012 betyder OL noget helt særligt.

22-årige Nikolai Terteryan kvalificerede sig til OL i Paris, da han vandt guld i boksning ved European Games i juni. Nu har DIF’s bestyrelse, som er Danmarks Olympiske Komité, udtaget ham officielt til den danske OL-trup frem mod Paris 2024. Det sker på baggrund af hans præstation ved European Games tidligere på året, hvor han på suveræn vis vandt sin vægtklasse.

”Boksning har betydet utroligt meget for mit liv. Det har lært mig alt, jeg ved om ydmyghed, respekt og disciplin. Lige siden jeg første gang trådte ind i bokselokalet, har det været min drøm at komme med til OL. Og det er ikke kun min drøm, det er min families drøm, og det var også min fars drøm. Det gør det til noget meget specielt for mig,” siger Nikolai Terteryan.

Nikolai Terteryan har ikke boksningen fra fremmede. Hans far Tigran Terteryan var bokser, og i 1996 tog han med det armenske landshold til Danmark for at deltage ved EM, hvor målet var at kvalificere sig til OL. OL-drømmen glippede, men efter EM søgte han asyl i Danmark for at undgå at aftjene værnepligt og blive sendt i krig. På den måde kom boksning til at spille en afgørende rolle for, at Nikolai Terteryans familie kom til Danmark. Nikolais far døde desværre i 2020, men når Nikolai til sommer deltager ved OL som den første danske bokser siden 2012, finder han stor motivation i sin familie og i at ære sin fars minde.