Stor dansk frustation over aflysning af World Beach Games

Med præcis en måned til World Beach Games skulle begynde på Bali, er legene blevet aflyst. Ifølge den indonesiske olympiske komité er årsagen et pengespørgsmål mellem dem og regeringen i Jakarta.

Danmark skulle have deltaget med 26 atleter fordelt på håndbold og badminton. Som national olympisk komité i Danmark er det Danmarks Idræts Forbund (DIF), der er ansvarlig for den danske delegation.

”Jeg var chokeret, da jeg fik beskeden om aflysningen. Nu føler jeg en enorm skuffelse og frustration på vegne af de forbund og atleter, som glædede sig til at komme afsted, og som havde forberedt sig grundigt. De er blevet bragt i en helt urimelig situation,” siger Hans Natorp, der er formand for DIF.

Det er sammenslutningen af de nationale olympiske komitéer, ANOC, der står bag World Beach Games. I forbindelse med legene på Bali skulle ANOC’s generalforsamling have været afviklet, men den er også aflyst.

Den første udgave af World Beach Games blev afviklet i Qatar i 2019 med deltagelse af 1200 idrætsudøvere fra 97 lande – blandt andet Danmark. Qatar havde med kort varsel overtaget værtskabet fra legene fra San Diego, der ikke kunne stille de nødvendige økonomiske garantier for legenes afvikling.