De største stjerner du skal holde øje med til resten af OL

Den største nyhed før årets vinter-OL var naturligvis covid-pandemien, men også de flere nationer, herunder Danmark, der planlagde en diplomatisk boykot.

Men ingen atleter boykotter legene! Det er rent diplomatisk spil. Derfor deltager det danske ishockeyhold samt curlinghold. De amerikanske atleter er også at finde til snowboard konkurrencen eller den verdenskendte Mikaela Shiffrin på alpinski, der har haft et hårdt OL indtil videre.

Vinterolympiaden betyder alt på den nordlige halvkugle 

Trods vores placering på den nordlige halvkugle har vi danskere ingen imponerende historie for at hive medaljer hjem til Vinter-OL. Faktisk er det kun blevet til en sølvmedalje i 1998, da kvindernes curlinghold kæmpede sig hele vejen til finalen. 

Danmark har indtil videre ved årets OL samlet nul medaljer. Der er dog stadig nogle chancer tilbage. Hvis du har lyst til at satse på resultaterne, kan du besøge bettingudenlicens.com. Her finder du odds på alt fra skiskydning til bobslæde.

Danmark har som nævnt ikke en imponerende historie i de olympiske lege. Havde Danmark boykottet Vinter-OL alene, ville det derfor ikke have vakt stor opsigt. Men hvis nationer som USA, Canada og Japan ville være gået den samme vej, ville boykotten helt sikkert skabe enorm opstandelse.

Canada har selv haft huset legene og er ofte blandt vinderne. En boykot fra canadiske atleter ville have kostet legene dyrt. Tænk blot på det canadiske ishockey-hold og hvor trist ishockey-turneringen ville være uden.

Det canadiske hockeyhold mødte trods alt op til turneringen, hvilket betød, at det danske hold fik en endnu sværere tid med at gå videre til slutspillet, men det lykkedes alligevel.

De mest populære sportsgrene 

Vi har alle sammen vores særlige sportsdisciplin til Vinter-OL, som vi elsker at se. Her får du nogle stjerner at holde øje med til de mest populære discipliner: 

Alpine ski: Mikaela Shiffrin er den funklende stjerne på alpine ski. Hun har to OL-medaljer i forvejen og et hav af VM-medaljer. Shiffrin fik dog en DNF i både storslalom og slalom. Spørgsmålet er nu, om hun vil deltage i holdarrangementet.

Ishockey: De russiske herrespillere ser skræmmende gode ud i år. Det ville undre, om de ikke nåede finalen. 

Langrend: de norske skiløbere er noget andet. Indtil videre har de samlet tre guldmedaljer. Nu er der kun langdistanceløbene tilbage, og Therese Johaug er storfavorit.

Altid underholdende stjerner og sportsgrene 

Mange mennesker samledes foran tv’et til snowboarderen Shaun Whites sidste optræden i de olympiske lege. Snowboardløbene er nu afsluttet, men der er stadig masser af freestyle-ski tilbage i dette OL.

Er du mere til rigtig høj fart, som kan virke skræmmende og ustyrlig? Så er bobslæden din vej frem under Vinter-OL. Her skal du holde øje med USA og de amerikanske kvinder. Elana Meyers Taylor er en legende som kvindelig bobslæde-atlet. Meyers Taylor gik glip af guldet i monobob, da hun fik en sølvmedalje. USA har dog stadig en chance for at vinde i de resterende holdbegivenheder.

Hvad med noget skiskydning? Både mændene og kvinderne har deres sidste kampe tilbage at kæmpe. Her skal du holde øje med franskmanden Quentin Fillon Maillet og nordmanden Marte Olsbu Roeiseland.