Derfor skal Danmark undgå andenpladsen i VM-kvalifikationen

Efter en overlegen dansk sejr over Israel i VM-kvalifikationen måtte den israelske landstræner erkende, at Danmark overmatchede dem. Danmark slog Israel 5-0 i Parken tirsdag aften den 7. september 2021. Danmark har nu vundet seks kampe i VM-kvalifikationen med en målscore på 22-0. Med tre point i hus, er Danmark stort set sikret en plads ved VM i Qatar i 2022. Danmark skal dog stadig forsøge at undgå andenpladsen i gruppen. Dette er der en særlig årsag til. Bliv klogere på hvorfor i denne artikel. 

Det er naturligvis altid en fordel at vinde og sikre sig en billet til en slutrunde, men hvor Danmark tidligere er endt som nummer to og er kommet med videre til en slutrunde – for eksempel i 2017, hvor de slog Irland i playoff om en billet til VM i 2018 – er det denne gang langt vigtigere, da der er markant dårligere mulighed for at komme med som toer.

Og derfor skal Kasper Hjulmands tropper få sikret den førsteplads, der også er garanti for en plads ved VM.

Her er forklaringen

Der er kun tretten europæiske VM-billetter i spil, og de ti går til gruppevindere. Dermed er der tre tilbage at spille om, og de tre skal fordeles mellem de ti gruppe-toere samt to Nations League-vindere. De ti toere i grupperne er givet på forhånd, mens de to Nations League-vindere, der får billet til playoff om at komme til VM, er dem der er rangerede højst og altså ikke kvalificerer sig via top to i VM-kvalifikationen. De seks bedste toere bliver ‘seedede’ og kan altså ikke møde hinanden i playoff-semifinalen. Vinderne af de seks semifinaler mødes i de tre finaler. Her trækkes der lod om, hvem der er på hjemmebane. Slutteligt vil der være tre vindere tilbage, som sikrer sig en billet til VM i Qatar. Af den grund vil det være en fordel for det danske landshold at gå efter førstepladsen i Gruppe F. 

Spil på den næste danske landskamp

En altid underholdende måde at se landskamp på, er at lade sig rive med af spilverdenen og særligt sportsbetting. LeoVegas byder på et væld af muligheder for at tilfredsstille den spillelystne sjæl i os alle. Er du typen der oftest har held i online betting frem for kærlighed, så kan du også prøve lykken med online sportsbetting – læs mere om LeoVegas. På den måde er du sikker på, at du aldrig får en kedsommelig landskamp.

Mulige debutanter til de kommende landskampe

Kvalifikationsturneringen til VM er som sagt i fuld gang. Truppen til kampene er sat, og her er et par mulige debutanter udtaget. Det indebærer heriblandt debutanterne Mohamed Daramy og Rasmus Nissen, der begge er udtaget til landstræner Kasper Hjulmands trup, der i forvejen indeholder spillere som Kasper Schmeichel, anfører Simon Kjær, Daniel Vass, Joakim Mæhle og Kasper Dolberg. Mohamed Daramy spiller normalt i den hollandske fodboldklub AFC Ajax mens Rasmus Nissen spiller i den tyske fodboldklub FC Red Bull Salzburg. Herrelandsholdet har vundet kampene mod Skotland, Færøerne og Israel, og skal møde Moldova i næste kvalifikationskamp lørdag den 9. oktober kl. 20.45 på hjemmebane i Parken.