Overskud hos Esbjerg FB

Esbjerg FB fra 1. division har for andet år i træk leveret et overskud. EfB Elite A/S leverede i 2020 et positivt resultat på 2,1 millioner kroner. Dette på trods af nedrykning fra Superligaen og coronapandamien.

Resultatet er båret af et ekstraordinært stort beløb i TV-penge efter nedrykningen, transferindtægter ved salg af to spillere samt ekstraordinære beløb fra offentlige kompensationsordninger, herunder lønkompensation, samt en klar og tydelig plan i hele organisationen med et stærkt økonomisk fokus.

“Regnskabet er naturligvis tilfredsstillende efter et meget anderledes år, der både har budt på op- og nedture. Året blev meget påvirket af Covid-19, og vi har gennem de senere år haft et stort fokus på økonomisk bæredygtighed, og derfor er det positivt med sorte tal på bunden endnu engang. Det er dog vigtigt at understrege, at det lykkedes med baggrund i flere engangsindtægter – et stort TV-beløb i forbindelse med nedrykningen fra Superligaen, transferindtægter samt kompensationsordninger på grund af Covid-19-restriktioner. Der er således ingen tvivl om, at vi fremadrettet skal fortsætte vores strategi om stærk fokus på økonomistyring”, forklarer administerende direktør Brian Bo Knudsen.