Clara Tauson er Årets Tennisspiller 2020

Stortalentet Clara Tauson gjorde sig i 2020 bemærket ved sin grand slam-debut ved at slå verdens nummer 25 i første runde. Det resultat har været med til at gøre, at hun er kåret til Årets Tennisspiller 2020 af Dansk Tennis Forbund.

For andet år i træk kan Clara Tauson kalde sig Årets Tennisspiller. Det står klart, efter hun vandt en afstemning blandt en jury af danske sportsjournalister. Foruden Clara Tauson var Holger Rune og Billie Jean King Cup-holdet (det kvindelige landshold red.) nomineret til prisen af Dansk Tennis Forbund.

”Jeg synes, at det var nogle gode nominerede i år. Så jeg er glad for at have vundet,” siger Clara Tauson.

Højdepunktet i 2020 var uden tvivl Roland Garros, hvor hun kvalificerede sig til hovedturneringen efter tre sejre i kvalifikationen. I 1. runde slog hun i en maratonkamp Jennifer Brady (WTA: 25), der senest havde været i semifinalen ved US Open, inden 2. runde blev endestationen.