Du bliver ramt af en fascinerede historie med Ramt af lynet

På forlaget Historia er udkommet bogen Ramt af lynet. Historien om den professionelle fodboldspillere Jonathan Richter, der i 2009 blev ramt af et lyn under en fodboldkamp. Et lynnedslag der ødelagde ikke kun Jonathan Richters lovende fodboldkarriere, men også hans fysik og livsmod. Sports-Blog.dk har læst Ramt af lynet.

Der er ingen tvivl. Ramt af lynet skildrer en fascinerende historie. En historie som du ikke kan undgå at blive berørt af. Og en historie som ikke kan undgå at sætte tanker igang. Altså med mindre du er lavet af sten. Da denne anmelder læste Ramt af lynet lå der hele tiden i baghovedet en tanke om, hvordan jeg selv ville reagerer i den situation som Jonathan Richter blev bragt i. Dette i sig selv er argument nok til at læse Ramt af lynet.

Inden bogen åbnes skal man vide, at der er ikke tale om poesi eller stor forfatterkunst. Der er måske nærmere tale om en dagbogsagtig fortælling. Men det virker fint. Det er en god ide, at man flere steder i bogen hører fra flere aktører, hvordan de har oplevet de beskrevet hændelser. På den måde bliver bogen mere relevant, og får et større perspektiv. Til gengæld er der visse passager, der kræver at man interesserer for dansk fodbold, for der er rigtig mange navne, der bliver kastet op i luften. Det kan man jo enten suge til sig eller springe over.

Helt generelt er der tale om en livsbekræftende fortælling om familieforhold og venskaber, der virkelig træder i kraft, også selvom det handler om problemer med afføring. Alene det giver læseren et enormt udbytte med videre i livet, hvilket jo altid kan anbefales.

Ramt af lynet kan anbefales til dig, der gerne vil have noget med videre i livet.

/Kenneth Møller Kristensen