SportsøkonomiTopnyheder

DIF: Nye corona-tiltag er en mavepuster for idrætten

Danmarks idræts Forbund (DIF) har fredag udsendt en pressemeddelelse omhandlende de nye restriktioner den danske regering har indført i forbindelse med coronakrisen.

Muligheden for at få flere end 500 tilskuere til idrætsbegivenheder forsvandt – i hvert fald foreløbig – i dag over hele landet, da statsminister Mette Frederiksen annoncerede corona-stramninger. Desuden blev forsamlingsforbuddet sat ned fra 100 til 50, hvilket har stor betydning for breddeidrætten.

”I idrætten accepterer vi, som vi hele tiden har gjort, tiltagene og tager ansvaret på os. Men jeg kommer ikke til at lægge skjul på, at det her er en mavepuster for os, for vi en af de sektorer, som i forvejen er allerhårdest ramt af corona-restriktionerne,” siger DIF-direktør Morten Mølholm Hansen og fortsætter: ”Jeg føler virkelig med de klubber, som har lavet et kæmpe arbejde i forhold til at udarbejde protokoller og retningslinjer, så der under ansvarlige og kontrollerede forhold kunne komme tilskuere på tribunerne, og jeg håber inderligt, at der kun er tale om kortvarige restriktioner. Og jeg føler med de mange frivillige, som har brugt dage og nætter på at arrangere stævner, som nu risikerer aflysning.”

Foreløbig gælder tiltagene frem til den 4. oktober. For bare få uger siden signalerede politikerne på Christiansborg ellers, at det nu var tid til at få mere liv på lægterne, men de planer er lagt på hylden på grund et stigende antal smittede med Covid-19.