FodboldTopnyheder

Sergent Koeman: Hvad kan vi forvente os af Barcas nye træner?

FC Barcelona har siden årtusindskiftet været en af de mest prominente fodboldklubber i verden. Således er fans de sidste 15 år blevet forkælet med masser af titler og flot fodbold. Det verdensberømte fodboldakademi, La Masia, har sendt den ene superstjerne ud efter den anden med navne som Xavi, Iniesta, Pique, Busquets og ikke mindst Lionel Messi – den bedste af dem alle.

Det kulminerede under ledelse af Pep Guardiola, der under sin tid fra 2008-2012 fik bygget et hold, der af mange betragtes som det bedste fodboldhold i historien. Selvfølgelig med Lionel Messi i centrum. Her væltede spillerne sig i titler og succes, men siden Guardiola forlod klubben er tiki-taka-spillet langsomt forsvundet. Trofæerne blev også færre, og som tiden gik blev mere og mere ansvar lagt over på Messis skuldre. Holdet omkring ham blev også dårlige, og det kom specielt til udtryk i den seneste sæson. Her blev klubben decideret ydmyget af Bayern München, der slog Barca ud af Champions League med et historisk 8-2 nederlag. Det kostede en fyring til træner Quique Setien, ligesom også klubpræsidenten kom under heftig beskydning.

Det lagde FC Barcelona i ruiner, og helt sort blev det, da Messi annoncerede sit ønske om at skifte fra klubben, hvor han har spillet hele sin karriere. Argentineren endte dog med at blive, og der tegner sig derfor et håb for Barca, der nu har ansat den hollandske landstræner Ronald Koeman.

 Kilde: Unsplash

Nyt spilsystem i vente for Messi og co.
Og Koeman barsler allerede med store omvæltninger. Den hollandske træner arbejder på at ændre spilsystemet fra den klassiske 4-3-3 til en mere moderne 4-2-3-1 formation. På den måde vil Barca gå fra at spille med tre centrale midtbanespillere til to, mens der vil være en ekstra angribende spiller på banen. Her skal Messi enten fungere som ren 10’er eller på den højre offensive midtbane. Det betyder at resten af klubbens otte angribere, må duellere om de sidste tre offensive positioner. Koeman vil derfor have masser af muligheder for at rotere, så han hele tiden kan holde offensiven frisk. Den brede trup kombineret med en mere offensiv spillestil skulle gerne resultere i flere mål, hvilket kan være med til at gøre kampene mere underholdende. Det åbner eksempelvis muligheder i forhold til live betting hos bookmakere som bet365, der tilbyder spil på kampene, mens de spilles. Grundet Barcas dominerende og dynamiske spillestil vil man hurtigt kunne se, hvornår holdet går efter mål, og hvornår spillerne lige tager en slapper. Specielt i anden halvleg vil vi nok kunne forvente os flere mål, da holdet vil have masser af krudt at skyde med fra bænken.

Hvordan kommer Barca til at se ud under Ronald Koeman?
Det bliver derfor utroligt spændende at følge Koeman, der ligesom Guardiola var en del af spillertruppen på Johan Cruyffs dream-team tilbage i 90’erne. Ligesom Guardiola er Koeman også meget inspireret af Cruyffs fodboldfilosofi, som har defineret den catalanske storklub igennem de sidste 30 år. Barca-sjælen er dog gået tabt igennem de seneste sæsoner, og håbet i det catalanske er derfor at hollænderen kan bringe det gode spil tilbage. Ifølge flere spanske medier har han allerede taget tyren ved hornene ved at indføre strikse regler i forhold til træning og kost. Således har han allerede fået øgenavnet ”sergent Koeman”.

Holdet har selvfølgelig brug for tid til at få trænerens idéer implementeret, men noget kan tyde på at catalanerne går en lysere fremtid i møde. I Barca håber man i hvert fald, at Koeman er manden, der skal føre dem ud af krisen.