OL kan blive afviklet før sommeren 2021

Præsident for den internationale olympiske komite, Thomas Bach, har i følge mediet Insidethegamez.biz åbnet op for muligheden for at OL i Tokyo bliver afviklet før sommeren 2021. “Vi må se hvad mulighederne er”, har Bach udtalt onsdag. “Vi skal tage hensyn til den sportslige kalender omkring OL og mange, mange andre ting”.

Bach understreger desuden at beslutningen skal tages snarest muligt, men at alle brikker til puslespillet skal falde på plads.

De olympiske lege har aldrig tidligere været udsat, og kun være aflyst i forbindelse med de to verdenskrig. 

De første moderne olympiske lege blev afviklet i Athen i 1896. Legene blev aflyst i 1916, hvor et skulle have været afviklet i Berlin. Berlin fik senere legene i 1936. I 1940 og 1944 skulle legene have været afholdt i henholdsvis Tokyo og London. Disse blev aflyst grundet Anden Verdenskrig. London var siden værter i 1948 og Tokyo i 1964.