Atletik-legende død

Tjekkiske Dana Zátopková er død, 97 år.

Dana Zátopková vandt guld ved OL i spydkast i 1952 i Helsinki, Finland og sølv i samme disciplin ved OL fire år senere i Rom. Desuden er hun tre gange blevet europamester i den klassiske disciplin. Og så var Dana Zátopková gift med Emil Zátopek, der blev meget berømt ved at vinde tre guldmedaljer ved OL i 1952. Zátopek vandt først 5.000 og 10.000 meter, men det var især sejren i marathon, der gjorde ham berømt. Dette da han besluttede for deltagelse i det 42 km lange løb i sidste øjeblik og slog olympisk rekord. Men også da han er den eneste der har vundet de tre discipliner ved samme olympiske lege. Ved OL fire før blev det også til guld i 10.000 meter for Zátopek.

Emil Zátopek døde i 2000. Efter hans død har Runners World MAgazine kåret ham til den største løber nogensinde.

Både Dana Zátopková  og Emil Zátopek blev født den 19. september 1922.