Tre finalister til Årets Sportsnavn 2019

Årets Sportsnavn 2019 bliver enten sejleren Anne-Marie Rindom, cykelrytteren Mads Pedersen eller herrelandsholdet i håndbold.

DIF og Team Danmark har valgt de tre finalister blandt et uhyre skarpt felt af kandidater. Vinderen kåres til Sport 2019 i Herning 4. januar 2020.

”2019 har været et stærkt dansk sportsår. De tre finalister har hver især præsteret exceptionelt flot i 2019 med verdensmesterskaber, der har vakt enorm begejstring i Danmark og givet genlyd i store dele af verden. Derfor bliver det ualmindeligt svært at finde en vinder blandt de tre finalister, som alle fortjener at blive fejret af hele Danmark,” siger Lone Hansen, adm. direktør i Team Danmark.

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991 af DIF i partnerskab med Jyllands-Posten. I år er der indgået et rent sportsligt partnerskab, og prisen uddeles af DIF og Team Danmark.

DIF og Team Danmark udpegede i alt 15 nominerede til prisen som Årets Sportsnavn, hvorefter er der nu sat navn på de tre finalister. Det er dommerkomitéen, som afgør, hvem der skal være den endelige vinder af prisen som Årets Sportsnavn 2019.