Tag på en spændende rejse med Spillets forvandling

På forlaget Gyldendal er udkommet bogen Spillets forvandling, skrevet af Asker Hedegaard Boye.

Sports-blog.dk har læst bogen, og er begejstret for den rejse den tager læseren ud på. Forfatteren beskriver den udvikling internationalt fodbold har gennemgået de sidste 30 år. Fra en sport hvor hooligans satte dagsorden, og der ikke var langt fra dem, der spillede på banen til dem, der stod på tribunen, og til det moderne fodbold, hvor spillerne er deres eget brand, og i øvrigt tjener mange hundrede gange så meget som deres fans. Fodbolden er gået fra at være i en enorm krise med de store stadionkatastrofer midt i 1980’erne og til at være den dominerede sport på verdensplan. Og et sted hvor der er plads til hele familien.

Det er super interessant at læse om de forskellige forhold, der har skubbet til den ekstreme udvikling. Spændende at læse om de beslutninger som FIFA har truffet, og som har haft den ønskede virkning. Dette både når det gælder sportens økonomi, og sportens underholdningsværdi. Forfatteren fortaber sig nogle gange i detaljer om holdopstillinger, men Asker Hedegaard Boye samler virkelig udviklingen og trådene rigtigt godt, og få brikkerne til at falde på plads for læseren, der bliver meget klogere på moderne fodbold.

Det er bogens første halvdel, der er mest interessant. Her bliver man som læser rustet til at forstå de elementer, der forandrede fodbolden for alvor. Senere i bogen bliver der lagt fokus på et par detaljer for feinsmeckere. Men hele vejen igennem er der masser af interessante detaljer, og man kan kun blive klogere af at læse Spillets forvandling, der er udkommet den 15. november 2019.