Skeetskytte udtaget til OL

Skeetskytten Jesper Hansen er klar til sit tredje OL i træk. Den tidligere verdens- og europamester er blevet udtaget af DIF’s bestyrelse efter en indstilling fra Dansk Skytte Union, og han skal dermed i aktion på Asaka Shooting Range til juli næste år.

Det bliver utvivlsomt en varm fornøjelse for ham. Temperaturen risikerer at komme op i nærheden af 40 grader, og da luftfugtigheden også vil være høj, så har Jesper Hansen allerede nu defineret sin farligste modstander.

”Når der kommer sved på geværkolben, bliver den som sandpapir. Kolben skal glide meget præcis op over skydevesten, så måske skal jeg have noget tøj, hvor ærmerne er længere, for fugtig hud er som en sugekop på geværet. Måske skal jeg også have udviklet en kasket, som er endnu bedre til at optage sved. Det skal vi alt sammen kigge på i den kommende tid,” siger Jesper Hansen.

For at vænne sig til de udfordrende klimatiske forhold planlægges en træningslejr i Australien i et område, hvor temperaturen og luftfugtigheden minder om Tokyos. Jesper Hansen er dog fortrøstningsfuld i forhold til at kunne håndtere vanskelige situationer, når det går løs i Japan.