Bendtner-bog er umuligt at lægge fra sig

Af Kenneth Møller Kristensen

Den har været omtalt som nærmest ingen bøger har været det tidligere. Den ene efter den anden afsløring fra bogen har ryddet forsiderne på de danske medier de seneste uger. Nu har også Sports-blog.dk fået lejlighed for at gennemlæse bogen Nicklas Bendtner – Begge sider. Og vores anmelder er meget begejstret.

Nicklas Bendtner – Begge sider er en virkelig læseværdig bog, og selvom den er på næsten 400 forholdsvis tætskrevet sider, så er den umuligt at lægge fra sig. Man flyver ganske igennem den ene spændende beretning efter den anden. Man fascineres og undres over det liv Nicklas Bendtner har levet.

Man får som læser indtrykket af at Bendtner er hudløs ærlig omkring hvordan han har oplevet sit liv indtil nu, og der der bliver virkeligt delt ud til højre og venstre. På godt og ondt. Man forstår hurtigt at Bendtner er født med et specielt energiniveau og en enorm rastløshed, og at dette har haft en kæmpe indflydelse på den måde han liv har udformet sig.

Og denne anmelder endte faktisk med at ændre holdningen fra den om, at Bendtner ikke har fået nok ud af sit talent til, at det faktisk er imponerende så meget han har fået ud af sin karriere. Altså på trods af at han var en dreng med alt for meget energi, og selvom han har fået at vide at han ikke har ADHD, så må Bendtner ihvertfald have noget der ligner.

Bogen tager læseren hele vejen fra barndommen i Kastrup, over tiden som 17-årig i London og over hele karrieren på både klubhold og på landsholdet. Det er interessant og spændende læsning. Bogen giver en forståelse for Nicklas Bendtner mange udfordringer, og faktisk ender man med at få sympati for fodboldspilleren, der har stået bag så mange skandaler. Men skal naturligvis huske, at der er tale om Bendtners version af de forskellige episoder og de forhold han har til forskellige personer.

Bogen er skrevet af Rune Skyum-Nielsen, og udgivet på Politikens forlag. Den er skrevet i jeg-form naturligvis ud fra Bendtner synespunkt. Nicklas Bendtner – Begge sider er velskrevet. Eneste irritationsmoment er at der et par gange bliver rodet i datid og nutid. Det er til at leve med, selvom man et par gange bliver lidt forvirret.

Nicklas Bendtner – Begge sider er relevant og tæt på et must, hvis man interessere sig for dansk fodbold og for mennesker.