Røntved var træt af kortison-indsprøjtninger

En af Danmarks bedste fordboldspillere nogensinde, Per Røntved, spillede meget succesfuldt i tyske Werder Bremen fra 1972 til 1979. 194 kampe og imponerende 40 mål blev det til for den defensive spiller.

Efter sæson 1979 var der overvejelser om en forlængelse af kontrakten. Den daværende 30-årige spiller nævner i den nye bog, Det gyldne venstreben, flere grunde til at han i stedet vendte hjem til Randers Freja. Et af grundene var for at slippe for de kortison-indsprøjtninger som tilsyneladende var en del af hverdagen i Bundesligaen på denne tid. Det kan man læse om i bogen, som kan købes på dette link.

Kortison er et steroidhormon. Det undertrykker immunforsvaret, og virker hæmmende på inflammation, smerter og hævelser. Stoffet er på dopinglisten.