Lars Simonsen bliver den første til at svømme rundt om Danmark

Søndag den 15. september tager ekstremsvømmer Lars Simonsen de sidste svømmetag i havene omkring Danmark. Når han klokken 14:00 går i land ved den dansk-tyske grænse ved Flensborg Fjord, bliver han samtidig den første nogensinde, der har svømmet hele vejen rundt om Danmark.

I juni 2018 begyndte Lars Simonsen sin svømmetur rundt om Danmark.

”Da jeg fik idéen, kunne jeg dårligt nok svømme fra den ene ende af svømmehallen til den anden,” fortæller Lars Simonsen, der søndag har svømmet 1370 kilometer for at nå sit mål. Med på turen har han haft sine forældre. Mor Ilse har fulgt ham langs stranden og roet ved siden af i kajak, mens Lars’ far har sørget for transport, forplejning og logistik.

Turen rundt om Danmark har givet mange uventede oplevelser. Lars Simonsen nævner de første 467 kilometer langs Jyllands forblæste vestkyst som en krævende fysisk udfordring. ”Det var så hårdt hele tiden at blive skubbet rundt af bølgerne,” husker han.

Blandt mange højdepunkter er et møde med en fiskestime på en strækning ud for Bovbjerg Fyr. ”Der var jeg omringet af makreller i flere minutter,” fortæller Lars Simonsen. ”Det var som at svømme i en tunnel af fisk.”

På turen rundt om Danmark har Lars Simonsen besøgt julemærkehjemmene for at opmuntre børnene til at tro på sig selv. På hele turen har han boet på campingpladser, hvor han om aftenen efter svømmeturen har holdt foredrag for campingpladsernes gæster.

”Med mit eget eksempel har jeg gerne villet vise danskerne, at vi alle sammen kan opnå noget i livet, også når tingene ellers synes svære eller umulige,” siger Lars Simonsen.

Tidligere har Lars Simonsen sammen med sin kone og børn rejst flere måneder gennem Sydamerika, brugt halvandet år i kajak fra København til Istanbul og padlet 2000 kilometer gennem Canadas og Alaskas vildmark i kano.

Når Lars Simonsen søndag svømmer de sidste to kilometer mod den dansk-tyske grænse får han selskab af andre svømmere, kajakroer og mange andre, der har fulgt Lars Simonsens eventyr og kamp mod bølgerne.