40 danske atleter til europæisk ungdoms-OL

Når ilden tændes til åbningsceremonien til det europæiske ungdoms-OL på Baku Olympic Stadium i Aserbajdsjan den 21. juli, er det med 40 unge danske talenter bag Dannebrog. Det danske hold stiller op i seks idrætsgrene, hvor der i flere af dem er medaljepotentiale.

”Når vi stiller op i olympiske events, så er det altid med sejre for øje, og jeg forventer også, at vi vinder medaljer i Baku. Når det er sagt, så handler et europæisk ungdoms-OL endnu mere om læring. De unge danske talenter skal lære at deltage i en multisportsevent med 3.600 deltagere, med medier på sidelinjen og med al virakken med åbnings- og afslutningsceremonierne, dopingkontroller osv. Det bliver spændende at se, hvem der kan holde fokus, og hvem som får motivation til mere, så vi måske ser dem til OL i fremtiden,” siger chef de mission for den danske delegation, Søren Skaastrup Frydendal.

Fanebæreren
For de fleste atleter er det første gang, at de deltager i en olympisk begivenhed, og det er derfor også første gang, at de skal gå indmarch til åbningsceremonien, hvor der forventes op mod 25.000 tilskuere. Det ærefulde hverv som fanebærer for det danske hold er tilfaldet håndboldspilleren Thomas Sommer Arnoldsen, der til daglig spiller i Skanderborg Håndbold.

”Vi har valgt, at Thomas Sommer Arnoldsen skal gå forrest med Dannebrog, når der er åbningsceremonien til ungdoms-OL. Thomas er den fødte leder både på og uden for banen. Han har en super professionel indstilling til sin idræt samtidig med, at han også giver sig tid til at snakke og hjælpe andre. Thomas er derfor en værdig fanebærer,” siger Søren Skaastrup Frydendal.

Fakta om ungdoms-OL i Baku
European Youth Olympic Festival, som det europæiske ungdoms-OL officielt kaldes, afvikles i Aserbajdsjans hovedstad fra den 21. juli til 27. juli 2019. Deltagerantallet er på cirka 3.600 atleter fra 50 europæiske lande. Alle atleter er mellem 13 og 17 år. Danmark deltager med 40 atleter i seks idrætsgrene.