Triumf for PostNord Danmark Rundt-vinder. Fuglsang er nr. fire

Sidste år var han suveræn i PostNord Danmark Rundt. På dette tidspunkt kørte han for det belgiske Vérandas Willems-Crelan. Den 1. marts skiftede han til World Tour’en og det hollandske Team Jumbo-Visma, der kender til hollandbikeshop.com, Torsdag triumferede han så for anden dag i træk i det franske Critérium du Dauphine. 24-årige Wout van Aert er en kommende super stjerne.

Onsdag vandt belgiske Wout van Aert den 26,1 km lange enkelstart, der udgjorde fjerde etape af de franske etapeløb. Torsdag kom sejren så på femte etape fra Boën-sur-Lignon til Voriron. Denne gang i en massespurt. En demonstration om enorm alsidighed. Spurten blev vundet foran italienske Sam Bennett og franske Julian Alaphilippe.

“Det er utroligt. Jeg havde aldrig troet jeg kunne slå Sam Bennett her. Vi vidste afslutningen ville være meget teknisk med de rundkørsler på de sidste to kilometer. Det var nødvendigt at komme i position tidligt. Mine holdkammerater bragte mig frem og positionerede mig i slipstrømmen på Alaphilippe. Jeg startede min spurt i sidste sving, og da jeg passerede Julian vidste jeg den var hjemme”, forklarede Wout van Aert efterfølgende.

Van Aert fører nu både point- og ungdomskonkurrencen i Critérium du Dauphine. I det samlede klassement er han nr. fem, 13 sekunder efter danske Jacob Fuglsang, der er nr. fire samlet. Australske Adam Yates fører løbet fire sekunder foran belgiske Dylan Teuns, seks sekunder foran Tejay Van Garderen og syv sekunder foran Fuglsang.

Cyklecross-rytter
Wout van Aert er i øvrigt oprindeligt cyklecross-rytter. Han er blevet verdensmester i disciplinen tre gange, og har også vundet både World Cup’en og den store Superprestige-løbsserie.