Richard Carapaz første rytter fra Ecuador til at vinde en Grand Tour

Ecuador er et land i det nordvestlige Sydamerika. Her bor omkring 13 millioner mennesker. Landet grænser op til Colombia nord og Peru i øst og vest samt Stillehavet i vest. Mest kendt er nok Galapagos-øgruppen i Stillehavet, ca. 1000 km vest fra fastlandet. Men nu er Ecuador også kendt for at være hjemland for en Giro d’Italia vinder. Richard Carapaz fra Movistar Teamet sikrede sig søndag sejren i udgave nr. 102 af Italiens største cykelløb. Dette via en 36. plads på den afsluttende enkeltstart ved Verona. Dermed var Carapaz et minut og fem sekunder hurtigere end Vincenzo Nibali, der sluttede på andenpladsen.

Amerikanske Chad Haga (Team Sunweb) blev vinder af enkeltstarten.

Slutstillingen Giro d’Italia 2019
1 – Richard Carapaz (Movistar Team)
2 – Vincenzo Nibali (Bahrain – Merida) +1’05”
3 – Primoz Roglic (Team Jumbo – Visma) +2’30”
4 – Mikel Landa (Movistar Team) +2’38”
5 – Bauke Mollema (Trek – Segafredo) +5’43”