Dansk europamester håber at blive dansk!

Rajbek Bisultanov har tjetjensk oprindelse, men har boet og arbejdet i Danmark i tolv år! Den 14. april blev han den første danske europamester i brydning siden 1926. Ambitionen for Bisultanov er at vinde OL-guld til Danmark i Tokyo næste år. Problemet er dog, at Rajbek Bisultanov ikke er dansk statsborger, og dermed ikke kan repræsenterer Danmark ved de olympiske lege.

I et Facebook-opslag skriver Rajbek Bisultanov at han opfylder alle oprindelige krav hos Udlændingestyrelsen for at få statsborgerskab, men at reglerne er blevet ændret, så han nu mangler et halvt års frivilligt arbejde. I opslaget på det sociale medie appellere Bisultanov til Danmark og danskerne om at støtte op om hans ansøgning om statsborgerskab, så kan kan deltage ved VM i brydning om 4 måneder i Kazakhstan, som samtidigt er udtagelsestævne til OL 2020.