Flandern Rundt sejr var karrierens første

Da italienske Alberto Bettiol søndag vandt verdens største endages cykelløb, Flandern Rundt, var sejren karrierens første. Italieneren, der kører for det amerikanske EF Education, har været professionel i seks år uden at vinde et cykelløb.

“I bilen, i holdbussen og derhjemme troede de på mig. Men jeg troede ikke selv på det før 100 meter fra mål”, sagde Bettiol efterfølgende, og understregede dermed at han næsten ikke kunne fatte sin sejr.

De fleste eksperter var overrasket over at det blev den 25-årige italiener, der vandt det belgiske cykelmonument, men for sportsdirektør på det amerikanske team Jonathan Vaughters var ikke så overrasket

“Allerede i Tour Down Under kørte han rigtigt godt. I Tirreno-Adriatico blev det til en andenplads på enkeltstarten, og man kunne se det begyndte at fungere for ham. I Milano-Sanremo havde han et stort angreb, og i E3 tror jeg det gik op for ham at han kunne vinde, og han var faktisk gal over han ikke vandt det løb, forklarede Jonathan Vaughters efter søndagens løb.

Bettiol blev nr. fire i E3 Binckbank Classic den 29. marts og samlet nr. elleve i Tirreno-Adriatico.