SAS indgår historisk olympisk partnerskab i Skandinavien

For første gang nogensinde har de tre nationalolympiske komitéer i Danmark, Sverige og Norge indgået en fælles olympisk partnerskabsaftale. SAS-partnerskabet dækker sommerlegene i Tokyo 2020 og vinterlegene i Beijing 2022.

Flyselskabet SAS har ikke bare indgået en olympisk partnerskabsaftale i Danmark, men også i Sverige og Norge. Aftalen skal være med til at skabe bedre rammer og vilkår for de skandinaviske atleter frem mod OL i Tokyo 2020 og vinter-OL i Beijing 2022. Flyselskabet vil desuden transportere de skandinaviske OL-atleter til og fra de olympiske destinationer.

”I DIF er vi helt oppe at flyve over den fælles skandinaviske partnerskabsaftale med SAS,” siger formanden for DIF og den nationalolympiske komité i Danmark, Niels Nygaard, med et stort smil på læben. Han fortsætter:

”Partnerskabsaftalen giver os først og fremmest mulighed for at hjælpe vores atleter i forberedelserne frem mod OL. Samtidig sikrer aftalen os god og pålidelig transport til og fra de olympiske destinationer. Jeg er sikker på, at vi vil få et udbytterigt samarbejde med SAS.”

Rickard Gustafson, der er koncernchef i SAS, ser frem til at flyve de skandinaviske atleter til Tokyo i 2020 og senere til Beijing i 2022:

”Med SAS’ moderne flåde med miljøeffektive fly til OL-destinationerne, sørger SAS for, at de skandinaviske OL-deltagere får mulighed for at rejse på en mere klimavenlig måde.”