Turister lagde 967 millioner kroner i Danmark i forbindelse med ishockey-VM

238.000 gæster fra mere end 80 lande var med, da det første Ishockey VM på dansk grund fandt sted i maj måned i år. Nu viser en ny rapport, at turneringen skabte et rekordhøjt turismeforbrug på knap en milliard kroner, hvor langt hovedparten kom fra udenlandske tilskuere.

De mange tilskuere og øvrige deltagere, der var på plads til kampene i København og Herning, lagde omkring 967 millioner kr. i Danmark. Tallet underbygger Ishockey VM som den største sportsbegivenhed nogensinde i Danmark målt på samlet turismeomsætning.

Med et forbrug på 787 millioner kr. var det klart de udenlandske turister, der brugte flest penge i forbindelse med turneringen. De svenske tilrejsende lagde alene 276 millioner kr., og det var især i København, hvor alle holdets 10 kampe blev spillet. Generelt blev der lagt flest penge i København, hvor det samlede forbrug var på 655 millioner kr., heraf kom 590 millioner fra udlændinge.

Beregningerne baserer sig bl.a. på, at de tilrejsende tilskuere og andre deltagere i eventen tilbragte over fire dage i snit i forbindelse med Ishockey VM og i gennemsnit brugte 1350 kr. i døgnet inklusive billetter. Der blev i alt solgt 353.000 billetter til kampene i Herning og København.