Den danske 1. division er ekstrem spændende

Danmarks næstbedste fodboldrække, NordicBet 1. division, har udviklet sig til en ekstrem tæt affære. Både i top og bund ligger holdene indenfor få point, og man har indtrykket af at alt kan ske. I toppen er det kun førstepladsen, der giver direkte adgang til den forjættede Superliga, hvor både det sportslige niveau og økonomien er på et helt andet niveau. Dog får nr. to og tre i rækken chancen for kvalifikationskampe til superligaen. Dette foregår som playoff-kampe mod klubber fra Superligaen. I bunden rykker to klubber direkte ud af ligaen. Du har masser af muligheder for at bette på ligaen hos Mr green og flere andre steder, og du kan virkelig tjene penge, hvis du har en god viden om holdene i ligaen.

I skrivende stund, efter 18 runder, er det den tidligere superligaklub Viborg FF, der har skilt sig en smule ud i toppen med 35 point. Holdet fra Domkirkebyen har vist god stabilitet over de første 18 kampe. HB Køge havde en rigtig god start på sæsonen, men har på det seneste haft store problemer, og er dumpet helt ned på fjerdepladsen. Anden- og tredjepladen er besat af henholdsvis Næstved BK og Silkeborg IF, der har henholdsvis 29 og 27 point. Specielt Næstved er lige nu inde i en god stime. Men lige i hælene følger på topholdene følger HB Køge, Fredericia og Nykøbing FC, der har henholdsvis 27 og to gange 26 point.

På syvendepladsen i ligaen finder man Fremad Amager, der efter en mindre god start, har spillet otte kampe uden nederlag, og er noteret for 25 point. Københavner-holdet har foretaget store investeringer, og kan indenfor de nærmeste år vise sig at være en kandidat til oprykning. Også FC Roskilde har været inden i en god periode, og har, med tidligere FCK-spiller Christian Lønstrup ved roret, bevæget sig væk fra en ellers isoleret sidstplads og er nu nr. 9 med 20 point. Nr. tolv og sidst er superliganedrykkerne FC Helsingør. Det nordsjællandske hold er tilsyneladende ved at blive opkøbt af en udenlandsk investor, men har virkelig problemer på banen. Næstsidst er traditionsklubben Lyngby Boldklub, der lige som en anden traditionsklub Hvidovre IF, og altså FC Roskilde, har scoret 20 point. Alt kan ske i ligaen, og gør det helt sikkert. Som bekendt af mange skal de tolv hold møde hinanden tre gang, hvilket giver 33 kampe per klub. Og skulle du være i tvivl rykker nr. 11 og 12 direkte ned i 2. division.