Fremad Amager ansætter ny talentchef

NordicBet liga klubben Fremad Amager fortsætter med at opruste.

Fra 1. november er 39-årige Michael Nyegaard ansat i Fremad Amager med ansvaret for talentudvikling. Michael Nyegaard er tidligere spiller med en karriere i bl.a. Fremad Amager og Lyngby, og efterfølgende har han haft med talentarbejdet at gøre i bl.a. DBU og FC Nordsjælland.

Det er Fremad Amagers sportsdirektør, Timur Daguev, som gennem ansættelsen af Michael Nyegaard ønsker at tage næste skridt i talentudviklingen i Fremad Amager:

”Arbejdet med de unge talenter bliver stadig mere vigtigt for fodboldklubber. De klubber, som formår at tiltrække og udvikle de rigtige spillere, er også dem som vinder på den lange bane. Derfor er jeg rigtig glad for at det er lykkedes os at få en kapacitet som Michael Nyegaard ansat i denne vigtige rolle. Michael Nyegaard har en meget analytisk og holistisk tilgang til talentarbejdet. Han kender udfordringerne for en ung fodboldspiller fra sin egen karriere, og så har han ”stået i lære” i en af de danske klubber, som er allerbedst til denne disciplin, nemlig FC Nordsjælland,” siger Timur Daguev.

”Vi har jo to lokale Amager-spillere på holdet (Nicklas Dannevang og Lukas Engel, red.), og yderligere et ungt talent, Bilal Masaad, der fik debut i truppen mod FC Helsingør, og jeg er helt sikker på at der kommer endnu mere talent denne vej,” siger Timur Daguev.

Michael Nyegaard er allerede så småt startet i sin nye rolle, og vil den kommende tid sætte sit præg på talentarbejdet: ”For at kunne spotte og udvikle talentfulde fodboldspillere, handler det om mange ting. Ikke bare de tekniske og fysiske færdigheder på banen, men også i høj grad om tilpasningsevne, modstandsdygtighed, lederskab, evnen til at tage beslutninger, at kunne handle under pres, motivation, kreativitet og teamwork,” siger Michael Nyegaard, som glæder sig til at sætte turbo på udviklingen.

”Der er jo allerede skabt et godt grundlag af Michael Mio Nielsen, med bl.a. udformning af trænermanualen for Fremad Amagers ungdomsafdeling, og 2300-S-samarbejdet,” siger Michael Nyegaard.

”Jeg synes der er et enormt potentiale i Fremad Amager som udviklings-sted for fremtidens topspillere,” siger han.