Giro d’Italia 2019 indledes i Bologna

Giro d’Italia-arrangørerne har mandag offentliggjort planerne for starten af Giro d’Italia 2019. Løbet, nr. 102 af slagsen, skal indledes med en 8,2 km holdtidskørsel med start i centrum af Bologna og mål på San Luca-stigningen. Dette skal foregå den 11. maj.

Der skal køres endnu en række etaper i Emilia-Romagna, hvor Bologna, er hovedstad. Den 19. maj, tale om en individuel enkeltstart over 34,7 km fra Riccione til San Marino. Eneste etape hvor Italien forlades. Den 20. maj er der hviledag, og tirsdag den 21. maj skal der køres fra Ravenna til Modena. Sandsynligvis en sprinteretaper. Onsdag den 22. maj skal Giro-feltet forlade Emilia-Romagna med en etape, der indledes i Carpi og køres vestpå.

Giro d’Italia 2019 skal køres fra den 11. maj til 3. juni. Sidst der var start i Bologna var for præcis 25 år siden, i 1994. Her sejrede Endrio Leoni på 1. etape.

Vil du vide mere om Giro d’Italia er det oplagt at købe bogen La Corsa Rosa.

Bonusinfo: Republikken San Marino er verdens femtemindste land. Det er helt omsluttet af Italien og ligger mellem regionerne Emilia-Romagna og Marche, tæt ved den adriatiske kyst og Rimini.