Den nye Contador slår igennem i Vuelta’en

23-årige Enric Mas er udråbt til Spanien nye Alberto Contador, og altså kommende Grand Tour stjerne. Lørdag viste Quick Step-stjernen sit enorme potientiale ved at vinde den bjergrige 20. etape med både start og mål i Andorra. “At vinde den min første Grand Tour etape er noget specielt, som jeg altid vil huske”, lød det fra Mas efter en fantastisk spændende Pyrenæer-etape.

Med etapesejren cementerede Mas desuden sin podieplacering i det spanske etapeløb. Spanieren er inden søndagens sidste etape et minut og 46 sekunder efter britiske Simon Yates fra Mitchelton-Scott teamet. På tredjepladsen er Miguel Angel Löpez fra Astana, der er to minutter og fire sekunder efter Yates.

“Jeg kan ikke sige, hvor glad jeg er for at være i top-3, men der er fortsat en etape tilbage. Det er første gang jeg er i denne position, men forhåbentlig ikke sidste gang”, forklarede Enrik Mas videre lørdag.

Mas fik sin første kontrakt i 2016 med det tjekkisk Klein Constantia team, der fungerer som satellitteam for Quick-Step Floors, som han skiftede til fra 2017. I 2017 blev Mas nr. to i Vuelta a Burgos, og tidligere i år nr. fire i Schweiz Rundt og nr. seks i Baskerlandet Rundt. Vi kommer helt sikkert til at høre mere til Mas i fremtiden.