Dansk idræt vil informeres om menneskerettigheder

DIF og Amnesty International underskrev mandag aften en samarbejdsaftale. Aftalen skal blandt andet føre til, at DIF er orienteret om menneskerettighedssituationen i forbindelse med ansøgning om og afholdelse af store idrætsbegivenheder.

Aftalen med Amnesty ligger i forlængelse af DIF’s internationale strategi, hvor bæredygtighed i forbindelse med store idrætsevents er et vigtigt element. Det gælder bæredygtighed i forhold til både økonomi, miljø og sociale forhold.

”Menneskerettighedssituation er et af de kriterier, som indgår i overvejelserne, når eksempelvis store mesterskaber skal fordeles. Sådan har det også været hidtil, men samarbejdet med Amnesty vil kvalificere vores viden på dette område og vores muligheder for at træffe beslutninger på et oplyst grundlag. Jeg er overbevist om, at vi, ved at arbejde sammen, kan gøre det bedre end ved at arbejde hver for sig”, siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Samarbejdsaftalen tager udgangspunkt i følgende tre områder:

  • DIF’s internationale arbejde: Her vil Amnesty stå til rådighed med informationer om menneskerettighedssituationen i lande, som DIF samarbejder med.
  • EM, VM, OL og PL: Her vil DIF og Amnesty samarbejde og udveksle viden i forbindelse med fordeling, forberedelse og afholdelse af store internationale sportsbegivenheder.
  • DIF’s nationale arbejde: Her vil DIF i det omfang, det er muligt, deltage i arbejdet for at komme homofobi og diskrimination i sporten til livs.