Foldbold VM 2018

Costa Rica og fodbold VM

Costa Rica har fire gange tidligere deltaget ved fodbold VM. Rusland 2018 bliver altså den femte slutrunde for den mellemamerikanske nation. Bedste resultat er en kvartfinale i 2014. De øvrige deltagelser var i 1990, 2002, 2006 og 2014.

I 1990 besejrede Costa Rica Skotland og Sverige, og tabte til Brasilien i indledende pulje. I ottendedelsfinalen blev det dog til et 4-1 nederlag til Tjekkiet. I 2002 blev det til en 2-0 sejr over Kina, 1-1 mod Tyrkiet og et nederlag til Brasilien. Dette rakte ikke dog ikke til videre avancement i turneringen. Heller ikke i 2006 kom Costa Rica videre fra indledende pulje. Det blev faktisk til tre nederlag til henholdsvis Tyskland, Ecuador og Polen.

I 2014 blev det til en kvartfinale. I indledende besejrede Costa Rica Uruguay med 3-1, Italien med 1-0 og spillede 0-0 med England. I ottendedelsfinalen besejrede Costa Rica Grækenland efter forlænget spil og straffesparkskonkurrence. I kvartfinalen var det dog Holland, der vandt straffesparkskonkurrencen.

Costa Rica er i øvrigt det mest velstående land i Mellemamerika. Og er kendt for at være landet uden en hær. Costa Rica er en demokratisk republik med en stærk forfatning. Landet har omkring 4,6 millioner indbyggere. Kristendom er den dominerende religion i Costa Rica,