Svensk sejr i blå/gul Royal Arena

Sverige er efter sejren lørdag middag på over Slovakiet nu sikker på en kvartfinaleplads i ishockey-VM i Danmark. Sejren blev hentet foran 12.000 tilskuere, hvoraf langt de fleste var iklædt blå/gule farver. De mange svenskere skabte en imponerede og fascinerede stemning i Royal Arena.

Der skulle dog overtid til for at den gul/blå sejr kunne sikres. Det blev 3-3 i ordinær spilletid, men fire minutter og 18 sekunder inde i overtiden afgøre Mika Zbanejad kampen på et tidspunkt, hvor Slovakiet havde en spiller i straffeboksen.

Sverige har nu 14 point, og står til at skulle måde enten Danmark eller Finland i en kvartfinalen, der torsdag skal spilles i Royal Arena.

I Danmarks pulje, der spilles i Herning besejrede Letland Tyskland med 3-1, og dermed skal Danmark sandsynligvis vinde over både Korea og Letland for at komme videre til kvartfinalen.