Dansk Svømmeunion skal have ny direktør

Merete Riisager, der har siddet på posten som direktør i Dansk Svømmeunion i halvandet år, forlader forbundet. Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

”Det har været et hæsblæsende halvandet år på posten, med ekstraordinære og svære beslutninger. Vi er også nået et godt stykke i den rigtige retning og har udarbejdet en ny vision og mission for dansk svømning. Jeg har været glad for at arbejde for foreningslivet og de mange klubber, der er tilknyttet SVØM, men mine kræfter er sluppet op, og nu har SVØM brug for en direktør, der kan træde til med ny energi. Jeg ønsker det bedste for dansk svømning og SVØM fremover”.

Det fortæller Merete Riisager om baggrunden for, at hun nu stopper i Dansk Svømmeunion – en opsigelse som svømmeunionens bestyrelse har modtaget med beklagelse.

”Merete har som direktør igangsat en række nødvendige forandringsprocesser i organisationen. Vi har i den samlede bestyrelse bakket op om Merete hele vejen og har med hende i spidsen sat retning for fremtiden for dansk svømning. Både jeg og den øvrige bestyrelse har været glade for samarbejdet med hende, men vi respekterer naturligvis hendes beslutning. Jeg vil gerne benytte lejligheden til på egne og bestyrelsens vegne at takke hende for den store indsats og den retning, hun har sat for Dansk Svømmeunion”, udtaler bestyrelsesformand, Pia Johansen.

Dansk Svømmeunion og Merete Riisager har siden nytår 2021 måttet håndtere en række ekstraordinære sager. Svømmehallerne var lukkede i en længere periode under corona, hvilket har kunnet mærkes på medlemstal og økonomi, ligesom Merete Riisager og organisationen har håndteret eftervirkningerne af sagen om trivsel i dansk elitesvømning. Merete Riisager har desuden implementeret en ny og mere åben kommunikationsstrategi og i samarbejde med bestyrelsen udarbejdet ny vision og mission for forbundets fremtidige arbejde.