Syv danske atleter får ekstra hjælp frem mod OL i Paris

Danmarks Idræts Forbund (DIF) og Team Danmark har udpeget syv atleter, som fremover får støtte via IOC-midler. Målet er bedre forberedelser frem mod OL i Paris i 2024.

Mens der bliver konkurreret til vinter OL i Beijing bliver der også kigget frem mod sommerlegene i Paris i 2024. DIF har modtaget 150.000 USD (knap en million kroner) fra IOC dedikeret til støtte til atleter frem mod disse lege. Dette kommer nu syv talentfulde atleter til gode. De er udvalgt af DIF og Team Danmark på baggrund af et felt på 35 ansøgere fra DIF’s forbund.

Der er tale om Caroline Bohé (mountainbike), Kirstine Andersen (bueskydning), Signe Bro (svømning), Kojo Musah (atletik/sprint), Alberte Kjær Pedersen (triatlon) samt Mathias Madsen og Lærke Marie Olsen (judo).

”Vi tror på, at disse syv atleter har muligheden for at udvikle sig yderligere og levere en god indsats ved OL i Paris i 2024. Støtten skal hjælpe atleterne i deres bestræbelser på at få de bedst mulige forberedelser frem mod legene,” siger Søren Simonsen, der er OL-chef de mission i DIF.

Midlerne bliver fordelt ligeligt til de syv atleter med månedlige udbetalinger.